Bandenwissel

Goede banden zijn cruciaal voor de veiligheid van uw auto. De banden zijn het enige punt waar de auto contact maakt met de weg. Goede banden met voldoende profiel bieden een kortere remweg en meer grip.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor zomer-, winter- en all-season banden van kwaliteitsmerken zoals Vredestein, Continental, Michelin, Pirelli, Hankook en nog veel meer!

Zomer- en winterwissel

Gaan de temperaturen omlaag of juist weer omhoog? Zorg dat de banden waar u op rijdt passen bij de tijd van het jaar. Terwijl u geniet van een kop koffie of thee wisselen wij uw banden zodat u weer veilig de weg op kan!

De set banden en/of velgen die van uw auto afkomen kunnen bij ons veilig worden opgeslagen in onze bandenopslag.

Banden

Zomerbanden

De banden welke het grootste deel van het jaar geschikt zijn. Deze banden bieden het laagste verbruik, minste rijgeluid en gaan over het algemeen het langste mee. Deze banden zijn aan te raden bij een buitentemperatuur vanaf 7 graden celsius.

Zomerband

Winterbanden

Winterbanden spreken voor zich; deze banden zijn geschikt bij winterse condities en zijn aan te raden bij buitentemperaturen onder de 7 graden celsius. Bij winterse omstandigheden is het verschil tussen een winter- en zomerband enorm. Kies voor de veilige optie en ga bij koude omstandigheden enkel de weg op met goede winter- of all season banden. In sommige landen is het gebruik van een geschikte winter- of all season band verplicht tijdens de wintermaanden!

winterband

All season banden

Een all season band is een compromis tussen een zomer- en winterband. Deze band kan het hele jaar gebruikt worden maar is in geen enkele situatie de ‘perfecte band’. Doordat een all season band een periodieke wissel overbodig maakt is de all season band tegenwoordig een populaire keuze. Indien u kiest voor all season banden welke goedgekeurd zijn voor winterse condities kunt u ook met deze banden legaal de weg op in landen waar dit verplicht is.

Benieuwd welke zomer-, winter- of all season banden het beste bij u passen? Wij leveren banden van de beste merken zoals Vredestein, Pirelli, Hankook, Michelin, Bridgestone en nog veel meer. Desondanks kan er een groot verschil tussen banden aanwezig zijn op het gebied van rolweerstand, geluid, slijtage en verbruik. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

All season
Mogelijk gemaakt door Mobilox